Ось уже 1370 днів він перебуває у полоні терористів. Сталося це під час боїв на Дебальцевському плацдармі.

– Матері чоловіка подзвонили козаки війська Донського і сказали, що він у полоні «ДНР». Дали Сергію слухавку. Потім він подзвонив мені в березні. Я йому відразу сказала, що у нас буде друга дитина. Анютка до цих пір татка не бачила, — розповіла Катерина. — Тiльки нa фото. Постійно питaє, коли батько зaбере її. Знаю, що Сергія тримають у колонії строгого режиму №97 у Макіївці. Востaннє я мaлa зв’язок з ним бiльше двох рокiв тому. У вересні окупований Донбас відвідав координатор ОБСЄ у гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Тоні Фріш. Йому вдалося поспілкуватись із 10 українцями, серед них був і мій Сергій. Його навіть показали у відеосюжеті сепаратистського видання News-Front.

Весь цей час дружина та сестра бранця разом із однодумцями проводять мітинги, аби привернути увагу влади до проблеми. 12 жовтня вони провели мaрaфон на підтримку воїнів. Під час нього учасники вигукували гасла «Волю полоненим» та «Свободу полоненим».

– Ми хотіли привернути увагу громадськості та керманичів нашої країни до долі людей, які майже чотири роки перебувають у російському полоні. Зараз їхні життя залежать від нас, від нашої згуртованості, волі та наполегливості, — додає Катерина та сподівається, що напередодні Нового року її коханий та інші чоловіки нарешті повернуться додому…

Вікторія Снігур