Мешканці Малої Тернівки (всього 22 підписи), благають допомогти вирішити питання із капітальним ремонтом клубу. У минулому році, із державного бюджету на ці роботи були виділені кошти. Втім, далі виготовлення кошторисної документації справа не пішла…

– Наш клуб побудований у 1964-1967 роках будівельною бригадою Тернівки. Ми в той час на громадських засадах допомагали у будівництві. Брали участь жителі Володимир Гуршман, Галина Гнатовська, Микола Березовський та багато інших молодих чоловіків та жінок. А зараз, коли село потребує ФАПу, бібліотеки, дитячого садочка та інших приміщень соціальної сфери, така велика та прекрасна споруда, яка знаходиться в затишному місці, може зникнути, — розповіли нам селяни. — Дах протікає, вікна побиті. А щоб провести вибори, орендують приміщення. Тернівська сільська рада має у своєму підпорядкуванні два села, це Велика Тернівка та Мала Тернівка. Кількість населення у останньому значно більша. Проте кошти, які виділялись на ремонт приміщень, вкладались лише у Велику Тернівку. Майже ніякого ремонту не проводили. Надіємось, що клуб у Малій Тернівці нарешті приведуть до ладу, адже кошти давно виділені.

Голова Тернівської сільської ради Віталій Білик ось як прокоментував ситуацію.

– Від нашого округу народним депутатом України є Юрій Македон. У минулому році він допоміг із виділенням коштів для того, щоб провести ремонт будинку культури. Це приміщення перебуває в аварійному стані. Проектно-кошторисна документація зроблена. Проект має пройти експертизу. Тільки тоді можна приступати до ремонту. Коли цього не буде — голова нестиме кримінальну відповідальність за неправомірне використання коштів. Все це я пояснював людям. Довідку для початку робіт  днями тільки ми отримали і вже з 12 листопада приступили до роботи. Будівельна компанія почне перекривати дах. Ми вже проплатили 30 % авансу. Всього на цей тип робіт потрібно 1 млн 400 тисяч грн. Вартість всього проекту реконструкції приміщення під дошкільний навчальний заклад вартує 9 млн 745 тисяч 558 грн. Будемо виконувати його частинами, братимемо участь у різних грантових проектах та сподіваємось на допомогу депутатів, аби малеча якнайшвидше пішла у садочок. Він буде розрахований на 45 дітей.

Вікторія Снігур