Події довкола Томосу в Україні розгортаються блискавично. Не встигли ще оговтатися віряни від того, що Митрополит Вінницький і Барський  Симеон єдиний не підтримав постанову Синоду ієрархів УПЦ МП,, як вже увечері 15 листопада у Вінниці відбулося термінове зібрання духовенства міста за участю ігумена чоловічого монастиря та ігумень двох жіночих монастирів єпархії. Все відбулося дуже швидко, за кілька годин.

Учасники зібрання заявили про повну підтримку рішень архієрейського собору УПЦ, тобто, виступили проти створення української помісної церкви. І висловили припущення, що саме Симеону Президент Порошенко запропонував стати “правою рукою” глави нової церкви в Україні.

“Ми підтримуємо нинішній статус Української православної церкви і засуджуємо грубе антиканонічне втручання Константинопольського патріархату в життя нашої Церкви”” – йдеться у заяві учасників зібрання.

Священики пропонують Симеону скликати зібрання Вінницької єпархії вже у понеділок з тим, щоб “загальноєпархіальним голосуванням підтримати рішення архієрейського собору і виявити церковну єдність перед лицем майбутніх випробувань”. Таке рішення підписали 42 вінницьких священики з 44 присутніх.

Як розвиватимуть події — побачимо згодом.