Тільки що Вінницький міський суд обрав міру запобіжного заходу для голови Козятинської районної ради Віктора Слободянюка. Найближчі два місяці посадовець перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом. Хоча обласна прокуратура клопотала про тримання під вартою або ж внесення максимального розміру застави для даного злочину. Після того як суддя озвучив рішення, Віктора Слободянюка відвезли до міського відділення поліції. Там на нього чекають рідні та однопартійці з «Аграрної партії», які не змогли потрапити до зали суду.

Нагадаємо, 14 листопада оперативники управління захисту економіки за процесуального керівництва прокуратури області затримали голову Козятинської районної ради Віктора Слободянюка. За їхніми словами, посадовець організував схему вимагання та одержання неправомірної вигоди від суб’єктів підприємницької діяльності за не перешкоджання підприємницькій діяльності на території району. Відомо, що мова йде про підприємство у селі Жежелів. Правоохоронці встановили, що Віктор Слободянюк вимагав та отримав від перевізників району через посередника 95 тисяч гривень за не перешкоджання у здійсненні підприємницької діяльності. Відкрито кримінальне провадження – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Під час обшуку було  вилучено 45 тисяч гривень, частина хабара від загальної суми.

Вчора у Вінницькому міському суді розглядали скаргу на незаконність затримання Віктора Слободянюка. Втім, її голова суду Андрій Михайленко не задовольнив. Самі ж однопартійці голови райради вважають, що справу сфабрикували. Натомість обласний прокурор В’ячеслав Соколовий наголосив під час брифінгу, що мови про політичне замовлення і бути не може.

Усі подробиці читайте у газеті «33-й канал».

Фото Сергія Хіміча
Вікторія Снігур