– На сьогодні завершується збір кукурудзи на зерно, на складах знаходиться 3570 тис. т при урожайності 101,4 ц/га. Зібрали цукровий буряк, заготовили 3089 тис. т солодких коренів, урожайність яких становить 569 ц/га, – відзначив Микола Ткачук, директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА, на щотижневій нараді 19 листопада. – Посіви ранніх зернових, зокрема, озимої пшениці і ячменю, залишаються на рівні минулого року та перебувають в гарному стані. Також позитивним показником є те, що протягом січня-жовтня поточного року темпи обсягів виробництва сільськогосподарської продукції склали 110%.

За словами посадовця, на сьогодні з власниками земельних паїв на Вінниччині проведено розрахунки на рівні 92% (2 млрд 700 млн. грн).

– Цьогоріч особливо інтенсивно почала працювати державна програма з компенсації вартості сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва. Загалом у області було придбано 800 одиниць техніки на суму 960 млн. грн. Так, понад 406 одиниць техніки належить до вітчизняного виробництва, тож за неї буде надано відшкодування в розмірі близько 40 млн. грн., – додав Микола Ткачук.