У 5 точках на Вінниччині власники євроавто 20 листопада протестували на трасах до Києва, Хмельницького, Гайсина і Могилева-Подільського. Головну вулицю Вінниці — Соборну євробляхи у вівторок не блокували, бо домовились із місцевою владою і поліцією про мирний протест!

Але народним депутатам, які прийняли закон №8487 без народних поправок, вінничани красномовно написали «Йдіть в сраку!» Бо вважають, що ВР їх обманула і кинула під дороге розмитнення, що часто більше за вартість авто в Європі! Тому більшість власників таких іномарок на Вінниччині та по всій Україні чекають на вето Президента!

– Блокування Соборної не буде! Ми проводимо мирну акцію та привезли під Вінницьку ОДА авто, на які нас хочуть пересадити ці негідники із Ради. Хоча самі вони їздять на «мерсах» останньої моделі! – заявив організатор акції вінницької «АвтоЄвроСили» Олександр Марцинківський. – І ми страйкуємо не лише за себе, а за всіх українців, щоб євроавто можна було офіційно завезти за 500 чи 1000 євро за все розмитнення до бюджету України.

А для більшої яскравості своєї акції євробляхери у Вінниці не палили свої авто, а привезли під ОДА стару іржаву «Таврію», «ИЖ-Москвич» та ретро «Жигулі» — символи совкового автопрому, які досі їздять і коптять по дорогах України.

Загалом на Вінниччині вже є більше 30 тисяч авто на єврономерах…

Фото Сергія ХІМІЧА