– На жаль, мою поїздку на лікування використали для спекуляцій. Державна прикордонна служба підтвердила, що я виїхав з країни 5 листопада на законних підставах. Я відвідував батьків, які живуть у місті Могилів-Подільський. До Кишинева – 180 кілометрів. Це був найбільш зручний маршрут.

Щодо заяв керівника САП Назара Холодницького: нагадую, що я виїхав за кордон 5 листопада, 7 листопада начальник 6 відділу САП Козачина С.С. надіслав мені повідомлення у «Вайбер». Я відповів, що знаходжусь за кордоном. Коли повернусь після операції в Україну, обов’язково відразу зустрінусь із представниками САП.

А вже після цього повідомлення Продана із-за кордону в ЗМІ спливла переписка екс-голови ДФС із своєю довіреною особою про купівлю в Туреччині на курорті Бодрум одразу двох особняків за 562 тисячі доларів. Тому Печерський районний суд ухвалою від 9 серпня наклав арешт на ці об’єкти нерухомості в Туреччині. А 28 серпня стало відомо, що правоохоронні органи розслідують можливе придбання в.о. голови Державної фіскальної служби Мирославом Проданом курортного комплексу в Туреччині на загальну вартість близько 75 млн грн.

А в Генеральній прокуратурі України, яка вже проводила у Вінниці низку обшуків, не виключають вручення Продану нової підозри.

Нагадаємо, САП склала повідомлення про підозру колишньому в.о. голови ДФС Мирославу Продану у незаконному збагаченні.

Зокрема його підозрюють у тому, що він, будучи ще заступником голови ДФС, набув у власність понад 89 млн грн., за які придбав дві квартири у елітній столичній новобудові вартістю 6,7 млн грн.; два будинки в Туреччині вартістю 78 млн грн.; три автомобілі представницького класу, загальною вартістю 3,4 млн грн.

Також САП вже втретє на 20 листопада викликала Продана на допит, оскільки попередні рази – 8 та 15 листопада – він не з’явився.

Прикордонники підтвердили  інформацію про те, що Продан ще 5 листопада перетнув кордон з Молдовою без порушень закону…

Сергій Годун