Небагато вінничан зібралось на Майдані Небесної сотні ввечері 21 листопада. На великому екрані поставали пам’ятні події листопада-грудня 2013-го.. Стенди з фотографіями… Заклики: “Вимагаємо розслідування розстрілу Небесної Сотні і відставки прокурора Луценка!”. Висловитись міг кожний, мікрофон був вільний.

– 21 листопада вже п’ятий рік ми зустрічаємось тут і згадуємо хлопців, які віддали життя за незалежну Україну. Але головне питання — то чого ж ми досягли за цей час? – поки що залишається без відповіді! – звернувся до присутніх активіст Артем Михайлов. – Українці у 2013-му демонстрували свою громадянську позицію, прагнення до Європи і надію на успішний розвиток держави. Люди вірили у зміни і з почуттям гідності починали нову сторінку історії України.

Майдан стояв не за ту владу, що є зараз! Хотіли кращої долі, самовіддано боролись, — але так не сталось! Партії піарились на розстрілах… Скільки разів ми ловили владу на фальшуванні? Скільки людей пішло у небуття, скількох скрутили хвороби, безгрошів’я, безробіття? Перший намет біля ВДТ-6 поставив Вадим Шкільняк, почав збирати підписи. А потім могутня хвиля підхопила людей! Україна, яку ми виборювали, наша, ми її нікому не віддамо! Тільки не опускайте руки, щоб Україна процвітала і жила!

Після Майдану наша держава стала більш демократичною, частково – але не повністю! – оновилась. Втім, катастрофічно впав рівень життя українців. Незважаючи на гучні заяви про “боротьбу”, корупція і досі процвітає. За злочини проти Євромайдану ніхто фактично не покараний.