– Олеже Павловичу, всім відомий скандал, коли громадські активісти увірвались у кафе, де ви святкували свій день народження, і звинуватили вас у тому, що ви, в минулому атовець, святкуєте день народження третій день і не відправляєте автомобіль на передову, щоб привезти додому похоронити загиблого на передовій бійця із с. Свинарна Ярослава Дашкевича. Багато хто бачив те відео, виставлене ними в Інтернет. Це обурило багатьох. Але до сьогодні ви не коментували цю подію. То скажіть, як так сталось?

– Це була провокація. Її замовив мій підлеглий як помсту. Бо я не захотів зам’яти справу його сина, який ґвалтував малолітню прийомну доньку. Отож, підбурив колишнього голову Іллінецького району, перекрутивши факти. Він, не вникнувши у ситуацію, роздув це все із ще трьома активістами. Я хочу запитати їх зараз: а чому вони, такі патріоти, досі не на передовій? Як я, інші атовці?

Про загибель Ярослава Дашкевича я знав одразу. Він служив у тій же військовій частині, що і я. Отож, з’ясували – коли потрібно їхати забирати тіло. Бо ж там має пройти певна процедура – представники військової частини сказали, що на це піде 7 днів. Тому й чекали. З батьками все узгодили. Допомогли їм усім. Організували похорон. Вони ніяких претензій не мають. Опікаємо цю родину і зараз. Оголосили траур у районі. Але комусь треба було скандалу. В тому кафе я не пив, бо не можу. У мене після повернення із АТО видалили щитовидку, маю інші хвороби. Отож, переконаний, все це – дешевий роздутий піар моїх недругів.

– Скажіть, ви єдиний в області учасник АТО стали головою райдержадміністрації, як дбаєте про своїх побратимів? Які програми ініціюєте?

– Мені легко було вникнути у справу, бо я був заступником голови Оратівської райради. В районі всі звернення атовців задоволені. Але, як не парадоксально це звучить – будемо разом боротись із п’янством. Бо багато хто із тих атовців, хто повернувся додому, спиваються. Зрозуміло, що спочатку їх треба забезпечити роботою, зробити так, щоб вони знайшли себе у мирному житті. А коли це ігноруватимуть – побратими сказали, що самі займуться індивідуально із кожним – в тому числі і лікуванням.

– У Оратівському районі була створена перша в області опорна школа. Але редакція отримала звернення батьків щодо раптової відміни вами шкільного автобуса, який доставляв школярів по Оратову на відстань більше 3 км (текст листа читайте нижче).

– Ми працюємо над цим питанням. Думаю, що скоро все вирішимо і знайдемо транспорт.

Тетяна Квасюк
Фото та відео – Олексія Бойко