– Наш район можна порівняти до «воріт» Вінниччини. Бо ж ми межуємо із Київщиною, до столиці рукою подати. Але чим зустрічають гостей ворота? Розбитими дорогами, ямами, де й танк може застрягнути? — обурюються люди…

– Дороги — наша давня біда. Бо взяти, наприклад, трасу державного значення Р-17, особливо в селах Якимівці, Новоживотові. Це та сама траса, що веде на Київ. Це просто біда. Хоча її зараз дещо підлатали. Втім, до позитиву насправді ще дуже довго… І три кілометри цієї траси проходить крізь вулиці нашої громади. Найбільше б’ють дороги великовагові фури. Вагою у 30 тонн чи більше, — зазначає голова Оратівської об’єднаної територіальної громади Ігор Барський. — Така ж біда у нашій громаді й на дорогах місцевого значення. На жаль, механізму впливу на таких водіїв немає. Був випадок, коли водій фури потрощив десь 120 квадратних метрів бруківки. Автомобіль застрягнув на розбитій ним же дорозі. Вантажівка з іншої області, що везла будівельні матеріали… Була перевантажена. На виклик виїхала патрульна служба. Так, на водія склали адміністративні матеріали, що передали до суду. Але ж невідомо — чи ці кошти рішенням суду підуть у державний бюджет, а не на ремонт автошляхів… Хто оперативно відремонтує пошкоджені ділянки дороги? Замкнене коло!

Ще один приклад — ще у 2016 році за допомогою «Прозоро» визначили переможця тендеру на ремонт ділянок автошляху… Ніби все добре. Але кошти на ремонт надходять протягом року. По мірі їхнього надходження та освоєння виконуються роботи. Тому вимушені робити останні роботи до листопада чи навіть грудня! Чого тоді нарікати, що в грудні «латають» автошляхи? А хто заручники ситуації? Місцева громада! Дещо покращило ситуацію нововведення, шо ми можемо укладати угоди зі Службою автодоріг Вінниччини щодо ремонту шляхів у межах населених пунктів. У нашому випадку протягом трьох років ми отримуємо кошти на ремонт найпроблемніших ділянок у нашій ОТГ з державного бюджету.

Ігор Барський зазначає — за радянських часів крізь селище, села Новоживотів, Якимівку, Бугаївку мала пройти об’їзна дорога для вантажного транспорту. Тож ще на початку 80-х років минулого століття її розпочали будувати. Але згодом цей проект закрили, тож мови про нього немає й досі…

У свою чергу, у прес-службі Служби автомобільних доріг Вінниччини повідомили, що на наступний рік вінницькими дорожниками до «Укравтодору» подається проект про ремонт 17 найбільш проблемних кілометрів траси Р-17. Конкретно — по самому Оратову та селу Новоживотів. Дорожники чекатимуть, чи затвердять цей проект.

Фото та відео – Олексія БОЙКА