29-річну жительку міста Хмільника звинувачують у тому, що вона залишила свою дитину у небезпеці, що призвело до її смерті. 31 березня працівник місцевого ЖЕКу знайшла тіло дитини, загорнуте у пакет для сміття. Працівниками поліції була задіяна кінологічна служба: саме собаки і допомогли знайти у будинках поблизу жінку, котра це скоїла. Вона від усього відмовлялась і лише після огляду лікаря, котрий підтвердив факт пологів, зізналась: таки народила. Проте підозрювана у жахливому злочині говорила, що дитина народилась мертвою.

Оскільки немовлятко було на вигляд здоровим, доношеним та без видимих ознак насилля, висновок мала надати судово-медична експертиза. Висновок медиків – дитина народилась живою! Проте їй не була надана кваліфікована медична допомога, в результаті чого дівчинка померла. Кілька місяців роботи правоохоронців, медиків, прокурорів – і справа перейшла у місцевий суд.

А днями на офіційному сайті Хмільницького міськрайонного суду з’явилось повідомлення, що обвинувальний вирок у резонансній справі винесено!

Хмільницьким міськрайонним судом винесено обвинувальний вирок у справі, що набула суспільного розголосу, щодо залишення матір’ю, жителькою м. Хмільник, своєї новонародженої дитини у небезпеці, що потягло за собою смерть дитини. Обвинуваченій призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки та 6 місяців з реальним його відбуттям. Вирок не набрав законної сили і може бути оскарженим протягом місяця у Вінницькому апеляційному суді, — повідомила прес-служба Хмільницького міськрайонного суду.

Думки громадськості з приводу реального строку для цієї жінки розділились. Бо дехто шкодує не саму обвинувачену, а старшу доньку, котра є у жінки, а інші жалкують, що смертну кару в Україні відмінено. Єдине, в чому зійшлись хмільничани, так це в тому, що, можливо, саме реальний строк зупинить інших у скоєнні таких жахливих злочинів: тим паче, що це не перший випадок у місті, коли матір позбавляється дитини у такий нелюдський спосіб.

Олександра Бондарук