«Часто мені доводиться їздити за маршрутом Вінниця-Жмеринка у госпіталь, де проходжу лікування. Ще колись давно я попросив білет на пільговий проїзд, а мені відповіли, що «не положено». Тільки учасникам АТО.

Я поцікавився, на якій підставі для мене немає пільг. Мені відповіла касирка, що за вказівкою перевізника. Коли я зателефонував перевізнику, він відповів мені, що в нього немає часу на спілкування. Поки їхав до Вінниці — викликав поліцейських, котрі вже чекали на автобус. Але коли вони вислухали мене, то заявили, що коли б у мене були претензії до водія — було б все інакше. А так — краще звертатися в «Укртрансбезпеку», бо в їхні обов’язки входить контролювати роботу перевізників.

Цього ж дня подався я до них. Мені довго розказували, що організація дуже бідна і немає грошей. Я ледь впросив їх прийняти в мене скаргу на перевізника. А через місяць я отримав відповідь. І все було б добре, якби те, що було написане, відповідало дійсності. Там було сказано, що з перевізником проведено роз’яснювальну роботу і зобов’язали перевозити пільговиків. І що вони не мають права не надавати білет. Але насправді нічого не змінилося. Все той же папірець на касі автовокзалу у Жмеринці позбавляє інвалідів права на пільговий проїзд, котрий гарантований чинним законодавством, хоча на Західному автовокзалі жодних проблем не виникає. Вся справа в тому, що цей перевізник сам збудував цю автостанцію, посадив свого касира з комп’ютером і знімає гроші. Тепер їжджу електричкою, де права на пільгу ще зберігаються».

Володимир Заплішний
м. Жмеринка»

Почути думку самого перевізника Віктора Дармороса поки що не вдалося через згадану в листі зайнятість. Але сподіваємося, він знайде час для пояснень.