У Вінницькому міському суді розпочали слухання резонансної справи діджея, якого обвинувачують у збуті наркотиків у нічних клубах Віннниці.

– 10 серпня вночі у Вінниці на вулиці Шмідта оперативники затримали юнака із великою дорожньою сумкою. Під час огляду сумки «камуфляжного» кольору там виявили велику кількість наркотиків. Згодом після підрахунку усе вилучене потягнуло на рекорд. Там був майже кілограм канабісу, а також «елітні» психотропні речовини новітніх модифікацій – «FUBINACA», «PVP» (так звані «солі»), тенамфетамін, «ЛСД» інші. Обсяг вилучених «солей» майже вдесятеро перевищує встановлений законодавством особливо великий їхній розмір, тенамфетаміну – втричі, «ЛСД» — у понад десять разів. Хлопець працює діджеєм та звукорежисером у декількох нічних клубах Вінниці. Переселенець з Донецької області, — розповів перший заступник керівника Вінницької місцевої прокуратури Володимир Панченко. – За оперативною інформацією, затриманий збував наркотики у нічних клубах. Є про це певні свідчення. На жаль, довести документально хоча би один такий факт у ході слідства та затримати когось «на гарячому» не вдалось. Хлопець відмовився надавати будь-які покази та пояснення.

Юнак перебуває у слідчому ізоляторі. Суд визначив заставу в сумі близько 530 тисяч гривень. За словами оперативників, загальна сума вилучених наркотиків на «чорному ринку» складає теж близько півмільйона гривень. Заставу так і не внесли. Тож хлопець досі під вартою. У разі доведення провини підозрюваному загрожує до 12 років ув’язнення. Думаю, до кінця року ми вже матимемо вирок у справі.

До речі, за словами Володимира Панченка, слідство вже повідомило про підозру ще двом громадянам, які робили у Вінниці сумновідомі «закладки»…

– Загалом у нашій зоні відповідальності до суду скеровані 12 кримінальних проваджень за фактами збуту психотропів, наркотичних засобів та прекусорів або їхнього зберігання саме з метою збуту. У них фігурують 27 епізодів злочинної діяльності. В основному, більшість фактів збуту — 10 — саме по місту Вінниці.