Вінниччина два роки поспіль отримує рекордні суми на ремонт доріг державного та місцевого значення. Цього року сума капіталовкладень в автодорожню галузь області склала близько 1_мільярда гривень.

У проекті бюджету на 2019 рік збережеться збільшення темпів фінансування ремонту і будівництва доріг, також будуть виділені значні кошти на забезпечення безпеки руху.

Ремонт доріг державного значення – першочергове завдання

Уряд розпочав реформування дорожньої галузі ще у 2016 році. Тоді було відремонтовано 900 км доріг по всій Україні, в 2017 році ця цифра зросла до 2100.

Та вінничан, звичайно, цікавить не загальноукраїнська статистика, а те, що було зроблено саме в області за останні роки.

Перш за все, провели поточний середній ремонт двох міжнародних трас, які проходять через Вінниччину – М-12 (Стрий-Тернопіль-Кропивницький) –Знам‘янка) та М-21 (Житомир – Могилів-Подільський) та автодороги державного значення Т-02-02 (Могилів-Подільський-Ямпіль-Бершадь-Умань).

Вінницькі автошляховики почали відновлювати дороги, які востаннє приводили до ладу під час підготовки до Олімпіади-80. Роки безперервної експлуатації не пройшли без наслідків — руйнування дорожнього полотна та його зношеність складали подекуди до 90%. Це викликало не лише нарікання водіїв, але й масштабні аварії – перекинуті фури, потрощена техніка, смертельні ДТП.

Деякі ділянки траси були в такому стані, що їх потрібно було фактично заново будувати. Саме з цих – найбільш небезпечних ділянок — розпочались роботи.

У 2017 році на Вінниччині було відремонтовано 76,3 км доріг державного значення.

В нинішньому році роботи на М-12 та М-21 продовжили, загалом у 2018 шляховики здали в експлуатацію ще 86,8 км доріг державного значення, на яких було проведено середній поточний ремонт.

11,5 мільярда гривень

на дороги місцевого значення по Україні – лише початок

2018 рік також став знаковим для місцевих доріг. Фінансування галузі та об‘єм робіт стали безпрецедентними.

«Цього року роботи будуть найбільш масштабними за всю історію Незалежності. У тому числі значні гроші передбачені на ремонт регіональних доріг», — сказав Володимир Гройсман на початку ремонтного сезону.

Сказав і дійсно зробив. Цьогоріч на ремонт доріг місцевого значення Уряд виділив більше грошей, ніж будь-коли — 11,5 мільярда гривень.

Проте подібні об’єми ремонтів – тільки початок. У проекті Держбюджету на 2019 рік в цілому на ремонти доріг передбачено 55 мільярдів гривень, з них 17 мільярдів гривень заплановано витратити саме на місцеві дороги. Уряд також планує збільшити фінансування програм забезпечення безпеки дорожнього руху до 2,5 мільярда гривень.

Децентралізація, як чинник розбудови автодорожньої галузі

Уряду вдалося акумулювати гроші на масштабне оновлення автошляхів. Зробити це було нелегко. Загальна протяжність українських доріг становить 170 тисяч кілометрів. Станом на 2016 рік понад 90% із них не відповідали нормам, через те, що 10 років будівництво і капремонти в країні не проводились взагалі. Причиною українського бездоріжжя стали також такі чинники, як тотальна корупція при розподілі державного фінансування, низька якість виконання робіт. Тож ситуація потребувала рішучих кроків Уряду, зокрема створення Дорожнього фонду. Сприяли зрушенням у дорожній галузі також реформи фінансової децентралізації.

«Ми заклали фінансові основи подальшого розвитку. Це, насамперед, можливості децентралізації, яка дозволяє наповнювати місцеві бюджети, а отже, фінансувати дорожні проекти на місцях. А також Дорожній фонд, який забезпечує гарантоване, прогнозоване фінансування», – сказав Володимир Гройсман.

Невід’ємна складова успіху — контроль

Раніше кошти виділялись в «ручному режимі», саме тому деякі дороги не ремонтувались десятиріччями. Відтепер же місцева влада не ходить з простягненою рукою і не випрошує кошти на ремонт місцевої дороги у держави. Зараз кожен регіон отримує ресурси і сам визначає, які місцеві дороги потребують ремонту. Також з 2018 року «Укравтодор» відповідальний тільки за ремонт і утримання доріг державного значення. А кошти на ремонт автошляхів місцевого значення передаються на місця через Дорожній фонд.

Для місцевої влади це особлива відповідальність. Гроші на ремонти на місцях тепер є. Отже, саме вона повинна контролювати, щоб роботи виконувались якісно, а також звітувати перед своєю громадою.

Що ж до якості ремонту загальнодержавних доріг, то «Укравтодор» зробив жорсткішими вимоги до підрядників – тепер за всіма контрактами на середній ремонт – гарантія не менше 5 років, на капітальний – не менше 10 років. А впровадження системи ProZorro дозволило проводити усі тендери відкрито і на рівних умовах для всіх учасників, що забезпечує економію бюджетних коштів і якісне виконання робіт.

За 5 років ми маємо з’єднати якісними дорогами усі обласні центри України. Таку амбітну мету поставив Уряд на чолі з прем‘єром Володимиром Гройсманом. Планомірне виконання цього нелегкого завдання ми бачимо зараз на прикладі Вінницької області.

Світлана Куліш