Ми, жителі с. Животівка та смт Оратів Оратівського району, звертаємось до Вас з проханням допомогти розібратись з проблемою підвозу дітей до Оратівської ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Оратів: з с. Жи-вотівка 5 дітей, з смт Оратів — близько 20 дітей.

До цього часу, а саме до 8 жовтня 2018 року, дітей підвозили до школи від с. Животівка та вулиць Лесі Українки, Козацька та Молодіжна смт Оратів, відстань до школи від яких понад 3 км.

З 08.10.2018 року розпорядженням голови Оратівської райдержадміністрації такий підвіз скасовано, оскільки автобус для перевезення дітей вже використовується для дітей з с. Юшківці. Раніше дітей із с. Осична та с. Юшківці підвозили одним автобусом, тепер за проханням батьків — це два різних рейси.

До с. Животівка відстань більше 5 км, до вул. Лесі Українки, Козацької та Молодіжної — понад 3 км. Адміністрація вважає, що до вулиці Козацька немає трикілометрової зони, і не враховується те, що автобус зупиняється напроти вул. Лесі Українки, від якої дітям з вул. Козацька та Молодіжна ще необхідно йти до будинку близько 1 км і більше.

До школи цим дітям треба йти по вул. Подільська більше 1,5 км, яка не має тротуарів, переходів, а це траса Р-17 Гуменне — Біла Церква, по якій значний рух автомобілів, у тому числі і вантажних.

З повагою,
жителі Оратівщини. Підписи

Ось як прокоментував ситуацію голова Оратівської ОТГ Ігор Барський.

– Особливість нашої опорної школи в тому, що вона знаходиться на території ОТГ, а три її філії — у різних сільських радах, відповідно не входили до громади. Одну філію ми оптимізували та закрили, така сама доля чекала ще дві школи у районі.

Кількість дітей, яких треба перевозити із сіл, збільшилась. Учнів до опорної школи возять п’ять автобусів, ми перераховуємо кошти за перевезення дітей із інших сіл нашої громади. До Оратівської школи, крім сіл нашої громади, довозять і з інших. Є такі, які знаходяться на відстані понад 20 км. З частини нашого селища шлях дітей пролягає дорогою державного значення Р-17. Вона дуже розбита. Крім того, там взагалі немає тротуарів. Йти тудою небезпечно. А дітям потрібно добиратись близько трьох кілометрів. Наступного року докладемо всіх зусиль, щоб придбати автобус для поліпшення підвезення учнів до школи.