Читаю вашу газету, чекаю з нетерпінням і виписую 15 років.

Я працювала у магазині в себе в селі 32 р., але паю мені не дали, зверталась у земвідділ, у сільську раду, у Вінницю до головного управління Держгеокадастру. Сільська рада дала викопіювання, а в «прозорому офісі» сказали, що ця земля в оренді.

У 2012 році була сесія с/ради, і на цій сесії вирішили виділити соцпрацівникам по 2 га землі. Директор школи Зелінський Юрій Тимофійович почав збирати документи, я позбирала всі довідки, він говорить — готуйте по 2000 грн., будемо організовано робити, так і до сьогодні роблять організовано.

Пороздавали кому хочеш, тільки душ 5 чи 6 не одержали землі. Пече коло серця, бо залишала троє дітей самих, робила, в холодочку не лежала, дитина війни, Чорнобильська зона, вдова вже 20 років, мені 75 років і нічого не маю, окрім старості і хвороб.

Хіба я не заробила той клапоть землі? Я прочитала у одній статті, що написав Гройсман, що це в селі «сільські царки», що хочуть, те і роблять. За Бугом Південним була наша земля, пороздавали чужим людям, 90 душ, тепер знов віддали в оренду. А ми? Я дуже хочу, щоб дали відповідь і допомогли, якщо у ваших силах.

З повагою, Ганна.

Однак як відповіли Ганні Адольфівні:

Відповідно до інформації, наданої відділом у Немирівському районі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, було встановлено, що на момент розгляду звернення вільні земельні ділянки державної власності сільськогосподарського призначення, які можуть бути надані Вам для ведення особистого селянського господарства на території Новоселівської сільської ради Немирівського району, відсутні.

Від редакції. Не зрозуміло, як за 16 років на території сільради так і не вивільнилось 2 гектари для людини, яка має на них право? Беремо цю ситуацію на контроль.