Олена Зайцева — відома травниця, котра займається фітотерапією ще з 8 років, каже: «Всі бур’яни лікують! Не хочете нічим хворіти — накопайте собі три корені: лопуха, пирію і кульбаби.  З цих коренів ви зробите відвар і будете його пити».

Немає жодного городу, де б не ріс пирій, і не існує жодного захворювання, яке б він не лікував. Недарма ж ним рятуються всі дикі і домашні тварини. Настій і відвар з кореневищ пирію використовують при водянці, різних набряках, дисфункції і запаленні сечового міхура, каменях у нирках і жовчному міхурі, всіх легеневих захворюваннях, хворобах кишечника, цукровому діабеті, гіпертонії, дисфункції яєчників у жінок, остеохондрозі, ексудативному діатезі, фурункульозі. Корінь пирію — чудове болезаспокійливе при подагрі, ревматизмі, артриті.

Корінь кульбаби допомагає при анемії, раку шлунка і печінки, з його допомогою лікують захворювання суглобів, запалення лімфатичних вузлів, діатез.

Корінь реп’яха допомагає при цукровому діабеті, бронхіті, гаймориті, лікує суглоби, судини і серце. Корінь лопуха за 2-3 місяці здатний вилікувати навіть стійкий гепатит С! Він, як ніщо інше, регенерує шкіру при опіках, пролежнях, екземі, трофічних виразках, псоріазі, червоному вовчаку, загоює гнійні рани, зупиняє випадання волосся.

Щоб правильно заварити коріння, потрібно взяти 1 ст. л. сухих подрібнених коренів у рівних пропорціях і залити їх 2 ст. окропу. Кип’ятити 10 хвилин, потім настоювати 2 години. Проціди відвар і пий по 0,5 склянки 3 рази на день за 10-15 хвилин до їжі.

За словами Олени Зайцевої, рослини лікують повільно, непомітно, тому і лікуватися ними слід не менше місяця. Щоб не звикнути, потрібно потім зробити перерву приблизно на 5 днів, а потім пити далі. Запущене захворювання потрібно лікувати 3-5 місяців.