Міжнародний турнір, участь у якому взяли спортсмени з 8-ми країн, відбувався у Польщі.

Вінниччину представляла команда з 15 учасників, віком від 7-ми до 16-ти років: 10 спортсменів з тульчинського спортивного клубу «Гепард», 4 – хмільницького клубу «Боєць» та 1 – з спортклубу «Бар».

– Молоді спортсмени дуже активно готувались до цих змагань, тренування були насиченими – розповідає керівник обласного відокремленого осередку Федерації змішаних єдиноборств ММА України та тренер спортклубу «Гепард» Соляр Володимир. – Щоденні тренування, відпрацювання різних технічних дій як в стійці так і в партері, загально-фізичні навантаження. Одним із головних етапів у підготовці була мотивація та настрій самих спортсменів для участі у турнірі такого рівня, для більшості наших бійців це були перші виїзні змагання за кордом.

Найстарший учасник команди, 16-річний Денис Чоботар, займається змішаними єдиноборствами понад 9 років. У Польщі хлопець здобув золото у ваговій категорії до 60-ти кг. Денис зауважує, що цей вид спорту зараз дуже популярний в Україні, адже об’єднує багато технік боротьби.

– Не здивуюсь, якщо дуже скоро змішані єдиноборства стануть олімпійським видом спорту. Тому в майбутньому планую розвиватись й далі в цьому напрямку, щоб виступати вже в професійних змаганнях.

А вже через тиждень після Кубку Європи, 17-го листопада, та ж сама команда взяла участь у Кубку Заходу зі змішаних єдиноборств ММА Lemberg Fight Cup. Змагання відбувались у Львові.

У турнірі змагалось близько 300 спортсменів не тільки з України, а також із Білорусі, Молдови, Росії, Польщі та Словаччини.

Серед спортсменів з 12 обласних центрів України, хлопці з Вінниччини зайняли 2-ге місце в турнірній табличці.

Віктор Гордійчук