Два тижні тому стало відомо про те, що Петро Порошенко звільнив з посади голови Чернівецької РДА Олега Антонюка. Призначили його на посаду в 2015 році і не обійшлось без скандалу. Люди тоді навіть вийшли із плакатами, мовляв, не хочемо, щоб щоб районом керувала людина, яка заплямувала себе співпрацею з режимом Януковича, будучи на посаді голови Могилів-Подільської райради. Що нині стало причиною того, що Олег Антонюк виявив бажання піти — важко сказати, бо телефон його вимкнений. Втім, розмов у районі ходить чимало. Одні розповідають, що керівник “завалив” реформу децентралізації. Інші натякають, що хоч і управлінець нового покоління, але був неконфліктним, а при нинішній ситуації це тільки шкодило. Також побутує думка, що саме районна рада стала останньою краплею у звільненні Олега Антонюка. Бо напередодні відбулась позачергова сесія, на якій на диво проголосували за звернення до Президента, аби не підіймати тарифи на газ. Кажуть, що треба було по іншому. Голову РДА тоді запросили до Вінниці і “попросили”… Зараз його обов’язки виконує заступниця Алла Кузь.

Відомо, що шанси стати новим головою РДА має нинішній заступник голови райради Олександр Сауляк. Очікуються результати спецперевірки та має пройти погодження у Адміінстрації Президента, Кабміні та інших міністерствах.

-Олександр Сауляк -досить непогана кандидатура. В нього спадкова управлінська жилка. Свого часу його батько був одним із представників Президента України, брав участь у відновленні Чернівецького району в 90-х роках. У нинішнього кандидата великі амбіції, він велику ставку робить на розвиток економіки, гуртує навколо себе сільхозвиробників.Був у “Аграрній партії”, але нещодавно звідти вийшов, -розповіли нам місцеві жителі.

Віталіна Володимирова