Нещодавно господарський суд Вінницької області ухвалив рішення повністю відмовити у задоволенні позову прокуратури Вінницької області проти ВТСС, котрий більше відомий у Вінниці та поза її межами як турклуб “Меркурій” в інтересах фонду держмайна України.

Нагадаємо, що скандал довкола приміщень, де “живе” “Меркурій” спалахнув улітку, коли у прокуратури виникли сумніви щодо законних власників. Вінницькі туристи збагнули, що хтось поклав око на майно, котре вони розбудовували і примножували за кілька десятиліть існування.

Тоді ж прокуратура Вінницької області подала позов до суду проти туристичного клубу «Меркурій», що розташований в центрі Вінниці, за адресою, Пушкіна, 40-42 аби виселити його з того приміщення, де клуб знаходиться з кінця 70-х років минулого століття. Свою позицію працівники прокуратури пояснювали діями з боку колишнього керівництва клубу, яке, на думку прокурорів, вчинило незаконно щодо цього приміщення.

Зав’язалася тривала юридична сутичка. І — нарешті вердикт винесений. Втім, вінницькі туристи не заспокоюються, бо підозрюють, що це був тільки перший етап боротьби. Вінницькі прокурори звернулися зі скаргою до апеляційного суду.

Ілона ВАЛЬТЕР