Йому інкримінують отримання неправомірної вигоди у розмірі 95 тисяч гривень за дозвіл вантажівкам їздити на новій дорозі. Сам чиновник від звинувачень відхрещується. Мовляв, шукав меценатів для будівництва дороги.

Відомо, що нині обов’язки голови виконує його заступник Анатолій Задорожнюк. Сам Віктор Слободянюк, якому представники Феміди обрали цілодобовий домашній арешт, подав на апеляцію. Така ситуація неабияк обурила місцевих атовців, які вже кілька років перебувають із чиновником у напружених стосунках.

– Поплічники обвинуваченого усіма силами намагаються через Генеральну прокуратуру перенести слухання до столиці, де вже погодилися «допомогти закрити питання» за «дрібну винагороду», – каже голова Козятинської асоціації учасників АТО Олег П’явка. – Тим часом місцева лікарня у пришвидшених темпах накопичує історію хвороби голови Козятинської райради для надання статусу інвалідності, щоб останній міг уникнути покарання. Медичний заклад відноситься юридично до райради. Один із підозрюваних, що мав місце у схемі, їздить службовим авто і збирає підписи у адмінресурсу про те, який він хороший чоловік. Ним же власним коштом найнято адвокатів свідкам, аби впливати на них через своїх же адвокатів і змінювати покази.

У свою чергу, однопартійці Віктора Слободянюка стали на його захист та через суд намагаються переглянути рішення щодо відсторонення з посади. Наближені до голови люди нам повідомили, що у цій справі є і політичний контекст. Мовляв, перед виборами керівник від «аграрників» комусь сильно заважає.

Віталіна Володимирова