Православні християни світу підтримують ідею об’єднання всіх українських православних церков в Єдину Помісну Церкву України!

У відповідності до канонічних законів Помісні Православні Церкви діють у 15 православних державах світу!!! Помісна Церква є одним із ключових елементів духовності й ідентичності України!

Росіяни в 1453 році у незаконний спосіб привласнили Київську Митрополію і центр правління перенесли в Москву. Дії Російської Православної Церкви (РПЦ) спрямовані на перетворення російського православ’я у пропагандистський засіб, який допомагає імперії поневолювати Україну та інші народи світу. Як результат, ми маємо в Україні поділене православ’я.

По суті, Українська Православна Церква (УПЦ) завжди була й залишається канонічною територією Вселенського Патріархату, тож Томос, який православні християни України невдовзі отримають, буде не новим документом, а лише підтвердженням вікових прав Української церкви.

Історична несправедливість, нарешті, виправляється у наші дні! Вирішення цього питання православна паства України очікувала 27 років.

З 1 грудня 1991 року, Дня проголошення Незалежності держави Україна, вище духовенство України, за підтримки Вселенського Патріархату та, відповідно, канонічних законів Православної Церкви, повинно було сприяти створенню Єдиної Помісної Української Православної Церкви (ЄП УПЦ) в Україні.

Чому так не сталось??? Самовільно взявши на себе повноваження Константинополя, духовне керівництво РПЦ підпорядкувало Православну Церкву України Московському Патріархату (МП) та зберегло її канонічне, дійсне по суті найменування Українська Православна Церква?!

Сьогодні нарешті настав момент істини, і православні церкви України об’єднуються в Єдину Помісну Українську Православну Церкву!!!

Російська Православна Церква назвала «беззаконием и канонически ничтожным» рішення Синоду Вселенського Патріархату та заявила про розірвання стосунків із Константинополем. Таке рішення Синод РПЦ ухвалив на своєму зібранні у Мінську?! «Своїми діями Росія все далі віддаляється від миру», — так пишуть засоби масової інформації світу про розрив РПЦ з Константинополем. Через рішення Вселенського Патріархату російських політиків і пропагандистів охопила агресивна істерія. Пропагандистські мас-медіа геть оскаженіли та лякають світ кровопролитною релігійною війною і муками.

Навпаки, ні з боку нашої держави, ні з боку УПЦ, ні з боку політичних, громадських організацій чи ще когось в Україні таких заяв немає. Священнослужителі чи то віряни тих церков, які залишаться у МП, ніяких утисків від ЄП УПЦ не будуть відчувати — у відповідності до українського законодавства.

Створення Єдиної Помісної Української Православної Церкви в Україні стане великим святом для християнства! Вінницький Майдан схвалює дії по створенню ЄП УПЦ в Україні, а саме: за рішенням єпископату, духовенства та вірян православні церкви МП в Україні, їх єпархії та парафії входять до ЄП УПЦ, і ніяких змін богослужіння цих церковних громад не відбудеться; ті парафії МП, віряни яких вирішать залишитись в юрисдикції МП, будуть належати Єкзархату РПЦ, на українській землі.

Христос Воскрес — воскресне Україна!!!

Прийнято одноголосно.

Майдан Небесної сотні

Від редакції. Нагадуємо, що у вівторок у Константинополі розпочався Синод, який триватиме 3 дні. Ймовірно, що там затвердять Томос (указ Вселенського Патріарха Варфоломія) для створення Помісної Церкви України.