– Я була справді вдячна, що отримала стипендію «Порт Ванкувер» у пам’ять про Крістофера Т. Брауна в рамках BCIT Fall Entrance Awards та Celebration of Scholarship!

Дякую усім спонсорам за ваші щедрі пожертвування. Ваша підтримка не тільки допомагає студентам фінансово, але також закликає нас працювати і навчатись ще більш наполегливо! — так написала про присвоєння канадської стипендії у своєму «Фейсбуці» випускниця 23-ї Вінницької школи, а нині студентка BCIT у Ванкувері, донька Героя Майдану Миколи Рудика – Вікторія.

Більше про успіх Вікторії у Канаді знає її мама – Галина, яка розповіла про успішний вступ до закордонного університету та навчання доньки в Технологічному інституті Британської Колумбії за програмою OWL Open World Learning.

– Мене часто запитують, чи можна отримати стипендію в Канаді? Ось наочний приклад нашої студентки із Вінниці – моєї доньки, — зазначила Галина Рудик. — Наполегливо працюйте — і ваші старання будуть належно оцінені! OWL Open World Learning вітає Віку із нагородою!

– Що для вашої родини ця стипендія у Канаді? Як вітав доньку Микола, що для всієї Вінниці та України є живою легендою марафону та символом незламності Майдану і Революції гідності?

– Для нас ця стипендія була сюрпризом, бо Віка не подавалась на неї… Вийшло так, що її інститут — BCIT у Ванкувері — сам вирішив заявити українку Рудик на стипендію за активну участь у житті вузу та гарні оцінки. Ось так! Якщо чесно, то ми дуже щасливі, що праця доньки так високо оцінена в Канаді!

Бо це визнання і велика психологічна підтримка наших із Миколою батьківських зусиль, недоспаних ночей та віри в свою дитину, яка, завдячуючи наполегливості та гарним знанням, із звичайної 23-ї Вінницької школи змогла вступити до престижного вузу BCIT у Канаді! Для нас це також серйозна фінансова підтримка, бо Вікторія своїми високими оцінками, волонтерською роботою та працею у позанавчальний час завоювала право бути однією із кращих… Це дуже приємно і зворушливо!

Тим більше, що українців люблять і поважають в Канаді, де є наша велика діаспора. Тому вони, так би мовити, «підтягують» до вищої освіти своїх із України… Звісно, щоб відпустити дитину за тисячі кілометрів на навчання до Канади, треба мати батьківську сміливість, впевненість у її знаннях та самостійності. Натомість 99% студентів із гарними оцінками та знаннями там одразу отримують запрошення від працедавців ще під час навчання. І нині наша Віка, що закінчила 23-ю школу із золотою медаллю, стала прикладом для багатьох випускників шкіл Вінниці та області!