– У Вінницькій області діє рада оборони, створений постійно діючий штаб ради борони, організовується медійний центр, котрий подаватиме інформацію для журналістів — повідомив Валерій Коровій –  Військові частини переведені на казармений стан. Втім, мобілізації поки що  не буде, хіба що проводитимуть збори резервістів першої черги. На Вінниччині таких до тисячі . В області створена бригада територіальної оборони і шість загонів. Вирішуються питання розташування та матеріально-технічного забезпечення.

Жодних обмежень свобод поки що не передбачено. Не забороняються мирні зібрання, і святкові ялинки, щоправда, організаторів просять утримуватись від використання феєрверків та піротехніки.  Комендантської години теж поки що не буде. Всі установи працюватимуть у звичайному режимі. Але вже визначено в області  6 лікарень, котрі в разі потреби надаватимуть допомогу військовим. Ніхто не вимагатиме паспортів, але патрулювання посилюється і правоохоронці мають повне право перевірити паспорт у людини, котра підозріло себе поводить.

Панічні настрої, котрі охопили людей у вівторок, вже потроху згасають. На щастя, прагматичні вінничани не ринулися в магазини , скуповувати гречку та сіль. Щоправда  на валютному ринку ситуація загострилася. Зростання курсу було дуже спекулятивним і тепер все повертається у попередні рамки. У Вінниці створені пересувні блок-пости. Увесь транспорт не зупинятимуть, тільки підозрілі автомобілі.

Тим часом Могилів-Подільський прикордонний загін, котрий визнаний найкращим в Україні, посилює кордон. Встановлено додатково три застави. Але поки що зростання злочинних проявів на кордоні не спостерігається, хоча  у Придністров’ї війська теж переведені на казармений стан. Використовуються безпілотники. Масштабних загроз з боку невизнаної республіки не очікують, найбільше — диверсійні групи, котрі можуть дестабілізувати ситуацію.

Щодо виборів в об’єднаних територіальних громадах, то з цього приводу до Верховної ради буде внесено додатковий законодавчий акт і вибори 23 грудня відбудуться.

Фото та відео Сергія Хіміча