Голова Могилів-Подільської районної ради Володимир Сірант вже понад 15 років на державній службі. Він, майданівець, завжди вирізнявся своєю принциповою позицією, виступав проти несправедливості:

– Проблемна у нас освітня галузь, бо фінансування відбувається за рахунок районного бюджету, а управління нібито делегували сільради на адміністрацію. З політичних мотивів та з масою порушень звільнили депутатку районної ради від «Батьківщини», директорку школи у селі Оленівка, — каже Володимир Сірант. — І це тільки за те, що вона пішла на сесію, бо це її обов’язок. Буде звернення до суду задля відновлення справедливості. В районі є багато престарілих, яких треба приймати у територіальні центри соціальної допомоги. Це також комунальні установи. І поки що ми справляємось із ситуацією, хімічні відходи на території Хоньківецької сільради треба негайно вивозити. Чимало нарікань у людей на автобусне сполучення. Найгірша ситуація у віддалених селах — Слідах, Липчанах, Бирнашівці.

Попри все у нас відбувається дофінансування медичних закладів та укладання договорів із сімейними лікарями. Більше 60% людей вже це зробили.

Дбаємо і про розвиток молоді. Під час одного із заходів у районному будинку культури я розговорився із жінкою, мамою двох дітей. Родом з Яруги. Її чоловік Максим Гордон тимчасово безробітний, у минулому — майстер спорту з фехтування, тренував людей у Гонконзі, Еквадорі, Японії та Канаді. Я запропонував йому тренувати дітей у районній дитячо-юнацькій спортивній школі. Це єдина школа в області, де навчають фехтуванню. Там є 16 учнів.

Нещодавно Володимир Сірант обурювався, що більшість депутатів прогулюють сесії райради. Тепер, жартує, період відпусток закінчився і вони вже зійшлися. Планується 13 грудня провести бюджетну сесію.

Віталіна Володимирова