Тоді начальниця управління освіти Аліна Твердохліб заявила, що у нинішній час і діти не хочуть бачити педагога зі звичайною крейдою в руках біля дошки. А прагнуть спілкуватися з тією людиною, яка володіє інформаційними технологіями, може і вміє зацікавити. Тому самоосвіта вчителя, нові технології та підходи зможуть учнів мотивувати до навчання. Підтримав колегу і секретар Жмеринської міської ради  Юрій Світлак.

– Ми виділяємо достатньо коштів на капітальні і поточні ремонти дитячих садочків, шкіл, спортивної школи і позашкільних закладів, створюємо особливі умови для першокласників. І тому хочемо, щоб якість освіти також не відставала за всіма критеріями, — заявив він.

З тих пір не пройшло і місяця, а жмеринські вчителі, які викладають у випускників, вже пройшли ЗНО з української мови, історії та математики. Невдовзі планують охопити тестами ще й з англійської мови. У відділі освіти вже знають перші результати онлайн-тестування, але не оприлюднюють. Проте зауважують, що усі педагоги продемонстрували достойні результати та здійснили самоаналіз власної роботи.

У 2019 році в Жмеринці планують продовжувати здачу зовнішнього оцінювання серед вчителів. Розроблятиме тести і надалі учитель-експерт Microsoft та лауреат обласної премії «Учитель року» Микола Заболотний.

Зазначимо, що цьогоріч в області був випадок, коли вчитель проходив онлайн-тестування. Це викладач математики Гайсинської школи №4 Ольга Костенко. Вона отримала 200 балів, і це було її власне бажання. Діти за свою вчительку тільки пораділи, а ось колеги сприйняли по-різному: одні лиш усміхались, інші вже хочуть в наступному році спробувати ЗНО і собі.

– У мене двояке ставлення до даної ситуації. Бо вчитель, який набрав максимальні бали, на мою думку, це не таке диво. А ось коли це зробила дитина… Вирішила здати тести, аби спробувати себе, щоб переконатись, як ця процедура проходить, щоб можна було поділитись своїми знаннями та досвідом. Одним словом – побувати у їхній шкурі. Впевнена, що це допоможе моїм учням, які здаватимуть ЗНО у наступному році, – вважає Ольга Костенко.

Вікторія Снігур