Музичне талант-шоу «Х-фактор» завершило пошуки найкращих голосів країни. Учасники зі всіх сил старалися довести, що вони гідні виступати в прямих ефірах у команді зіркових суддів.

І приємною несподіванкою стало те, що туди потрапив вінницький гурт «Jazzforacat», який душевно виконав авторську пісню «Розкидані речі». Зірковій тренерці Насті Каменських навіть довелось пожертвувати іншими виконавцями – колективом «Vabi Sabi», аби взяти у свою команду наших земляків. Втім, вона пообіцяла, що доведеться гарно попрацювати над підбором правильного репертуару. Також їй припали до душі колективи «Duke Time» та «ZBSband», які виступатимуть у прямих ефірах. У категоріях «Хлопці», «Дівчата» та «Старші за 30» також по три учасники.

– Помітно було, що ми хвилюємося? Просто атмосфера скрізь така – невідомість. З кожним днем ти все більше розчиняєшся тут, у цьому просторі. Шоу – це таке, що дає якогось ляпаса під зад. Вчора ми вже тут збирали свої речі в чемодани, думали, що додому будемо їхати. А вийшло так, що нас взяли далі, — розповіли журналістам наші земляки.

Додамо, що вінницький гурт «Jazzforacat» – це Дмитро Кошельник, який грає на кларнеті, і Сергій Асафатов – гітарист та вокаліст. Заснований він у 2016 році. За час свого існування хлопці побували з концертами майже в усіх великих містах України, є учасниками багатьох фестивалів та телепроектів. Мають у творчому доробку до півсотні пісень.

– Свою назву «Jazzforacat» ми отримали завдяки першому вірному слухачеві і фанату групи — коту Васі. Ми подумали, що в нашій музиці є трохи джазу, але ми весь час граємо для чотирилапого. Усе, що творимо, – це стенограма емоцій, почуттів і настроїв, ритмів та життя. Магічна суміш, що здатна проходити через свідомість людей. Це мова, втілена у прекрасні звуки. Лірика, що стосується кожного і закохує з перших акордів, — кажуть про себе хлопці.

Після кожного концерту Сергій та Дмитро виходять та грають безкоштовно на вулицях. Записали дует із лідером «Другої ріки» Валерієм Харчишиним. А нещодавно презентували нове відео на пісню «Друг». Кліп знімали на даху багатоповерхівки по вулиці Келецькій. Це третя робота за останній рік. Що ж, бажаємо успіху нашим землякам у шоу «Х-фактор».

Віталіна Володимирова