Днями відбувся Кубок України із класичного жиму лежачи, де зібрались сотні найсильніших спортсменів.

Серед них були і майстри спорту міжнародного класу, і заслужені майстри спорту, призери та переможці міжнародних змагань. У результаті вінницька команда привезла вісім медалей. Серед юніорів у ваговій категорії до 105 кг перемогу здобув Сергій Лебідь з результатом 180 кг. У ваговій категорії до 120 кг першим став В’ячеслав Котощук, другу сходинку посів Руслан Міщенко.

Серед чоловіків Володимир Добриднюк вижав 175 кг, що дозволило йому зайняти друге місце. Також у ваговій категорії до 93 кг виступав Слободяник Віктор та з результатом 185 кг став п’ятим. У категорії до 74 кг перемогу здобув Іван Чупринко з результатом 180 кг. Свій шлях до спорту він почав ще під час навчання у Брацлавській школі-інтернаті.

Оскільки хлопець ріс без батьків, своєю мамою називає Катерину Петрівну. На одному із змагань познайомився з тренером Вадимом Мохником. Невдовзі хлопець став чемпіоном України, майстром спорту з пауерліфтингу. Далі отримав можливість навчатись безкоштовно на факультеті фізичного виховання та продовжував займатись на базі спортшколи «Колос».

Цього літа у Франції Івану вдалось перевершити минулорічний світовий рекорд і підняти з другої спроби 212, 5 кілограма з класичного жиму лежачи. Та, незважаючи на успіхи, хлопець досі мешкає у найманій квартирі площею 9 квадратних метрів. Паралельно тренує спортсменів.

Щодо дівчат, то вони теж задніх не пасуть. У ваговій категорії понад 84 кг з результатом 100 кг другою стала Вікторія Поліщук. Вінницька жіноча команда у складі Ірини Шкарапути та Катерини Каськун-Порчинської зайняли друге командне місце. Щиро вітаємо наших земляків і бажаємо легкої штанги!

Вікторія Снігур