Цими вихідними, незважаючи на воєнний стан, у Вінниці вперше влаштували глінтвейн-фест. Охочих посмакувати зимовим напоєм №1 зібралось чимало. А різноманіття його справді вражало — манговий, грейпфрутовий, смородиновий, імбирний, класичний, безалкогольний, малиновий, вишневий… За склянку найдешевшого потрібно було викласти 30 гривень, найдорожчий коштував 60. Із алкоголю ще були настоянки із Одеси – калганівка, зубровка, медовуха.

– До Вінниці прийшла зима, а з нею й Глінтвейн Фест. Він стане уособленням того тепла й затишку, який асоціюється із цим напоєм у холодну пору. Ми хочемо познайомити місцевих з культурою вживання глінтвейну, -розповів координатор фестивалю – директор «Івент агенції ТОВ «Центр молодіжних ініціатив «ТОП ФЕСТ Україна» Олег Безсмертний.

До глінтвейну пропонували коров’ячі та козячі сири, ціни яких коливались від 500-1500 гривень за кілограм. Також було чимало страв із м’яса, овочів та запашний плов.

Відомо, що у фестивалі взяли участь 15 представників сфери громадського харчування. Культурна програма заходу передбачала проведення майстер-класів із приготування глінтвейну, дегустацію цього напою, виготовленого за унікальними авторськими рецептами, цікаві розіграші та подарунки для гостей фестивалю тощо. Розважали присутніх гурти «Пан Карпо» та «Не лізь, бо вб’є». Так як цими вихідними було справді морозно, чимало охочих танцювали разом із запрошеними зірками.

Додамо, що вже 8 грудня вінничан запрошують на перший фествиаль вінницького вина “Боже Ллє”.

Вікторія Снігур