Глаукома – прогресивне захворювання, яки призводить до повної сліпоти у зв’язку з підвищенням внутрішнім очним тиском, а також при глаукомі відбувається руйнування клітин сітківки і атрофується зоровий нерв ока. Мені 62 роки. Сталося що я захворів на цю хворобу очей – глаукому.

Звернувся до поважних лікарів лікарні пирогова. В той час бачив на праве око на 60 %. Прокапавши каплями пів року, які призупиняють глаукому. Лікарі сказали потрібна термінова операція, тому що настане сліпота ока. З небажанням я погодився на операцію, яка ніякого результату не дала, як був тиск у оці, так і продовжував рости, хоча лікар запевняла що після операції тиск призупиниться. В результаті через деякий час краплі не допомогли, я осліп на проопероване око на 100 %. В подальшому лікар повідомла, що у мене вже катаракта і потрібна також операція.

Я збагнув що мене дурять. Стоячи на автобусній зупинці у Хмільнику почув розмову двох жіночок, як одна вихваляла іншій нашого лікаря – молоду жінку окуліста Юлію Василівну Шумигора. До неї було дуже важко потрапити на прийом, так як постійно до Юлії Василівни дуже великі черги в поліклініці. Зустрівши знайомого лікаря запитав, які відгуки про Юлію Василівну. Він відповів, що вона користується дуже великим авторитетом і є великим фахівцем у своїй справі.

Потрапивши до лікаря, яка миттєво оцінила стан мого ока, і підібрала та виписала ліки і запевнила, що збереже мені зір на 100 %. Як сказала так і зробила. Тепер моєму окові немає чого боятися. А катаракти ніякої вона у мене не виявила, а потрібно всього один раз на три місяці приходити о неї на огляд очей. Як я вже дізнався, цей лікар від Бога повернула багатьом людям зір.

Хочу через газету “33-канал” висловити вдячність і побажати великого здоров’я цій людині, щоб вона і надалі робила велику справу – лікування людей!

А в цей час до такого освіченого фахівця збираються все більші й більші черги.

Я думаю, що цьому лікарю світить велике майбутнє у медицині.

Вацлав Задрановський