Позачергова сесія Вінницької обласної ради прийняла бюджет на наступний рік, затвердила зміни до бюджету на 2018 рік і звернулася до Президента з приводу підняття тарифів на газ.

Депутати цього разу вирішили попрацювати плідно. Щоправда, до 8 питань, включених до порядку денного додали ще 36. Вони стосувалися виділення землі, Томосу, лісу, переведення власності у інше підпорядкування, та іншого, що зачіпає інтереси не лише громади, а й власні, депутатські. Інші депутати намагалися обурюватися з цього приводу, мовляв, “з голосу” додавати таку кількість питань до порядку денного вже стало традицією. Вони не вивчені, не обговорені і такі собі “коти у мішку”… Втім, не зважаючи на гострі виступи, порядок денний знову розрісся у кілька разів. На все про все і на затвердження повного переліку питань витратили більше години.

У першу чергу депутати внесли зміни до обласного бюджету 2018 року. Зокрема перерозподілили понад 12 мільйонів гривень, спрямувавши їх на виплату заробітної плати працівникам галузі освіти та культури, зокрема і робітникам місцевих театрів.

Затвердили депутати і Програму економічного та соціального розвитку області на 2019 рік, в котрій Закладено чимало просто фантастичних цифр. Зокрема – зростання обсягів виробництва промислової продукції на 5%, валової продукції сільського господарства по всіх категоріях господарств  – на 2,2 %, зростання обороту роздрібної торгівлі – на 6%. Збільшення обсягу капітальних інвестицій очікується на майже 20% до 18, 6 мільярда гривень. А середня зарплата зросте аж на 20% – до 9420 грн.

70 голосами схвалено проект рішення «Про внесення змін та доповнень до Комплексної оборонно-правоохоронної програми Вінницької області на 2016-2020 роки «Безпечна Вінниччина – взаємна відповідальність влади та громад». На це було спрямовано 20,55 млн грн.

Крім цього депутати ухвалили і обласний бюджет на наступний рік. Загальний обсяг прибутків прогнозується у сумі 10 607 692 771,00 гр. Видатки прогнозуються трохи менші, 10 588 678 376,00 грн. Гострих баталій депутати не розгортали, мовляв, життя покаже, як будемо жити далі.

До перерви депутати проголосували за 8 питань порядку денного і за дев’яте, подане фракцією “Батьківщина – про звернення до Президента України Петра Порошенка, аби той скасував урядове рішення про підвищення цін на газ.