3 грудня у Гайсині  відбулась позачергова сесія  міської ради, на якій остаточно мали вирішити долю дитячих садочків. Адже нещодавно  депутати проголосували за те, аби їх передати на фінансування району. Мовляв, коштів із бюджету  не вистачає  на реалізацію інших  програм для розвитку міста. В результаті мер Анатолій Гук наклав на дане рішення  вето, яке на цій сесії обранці  подолати так і  не змогли. Звинувачували депутати міського голову в тому, що  не проводяться  електронні торги з допорогових закупівель на харчування дітей.  Тому в результаті домовились, що більше цього не буде.

Та найцікавіше те, що всі ці баталії відбувались за зачиненими дверима. Бо чомусь депутати вирішили, що на них будуть тиснути виборці, активісти, бійці та інші небайдужі мешканці Гайсина. Саме тому запропонували залишити лише представників ЗМІ. Проте тільки депутатка Світлана Антонюк та мер не підтримали рішення про проведення сесії в закритому режимі.

– Такого навіть наш ладижинський мер-узурпатор не допускав, щоб проводити сесії в закритому режимі. Повна дискредитація місцевого самоврядування. Цікаво, чи звітував хоч один з цих депутатів перед своїми виборцями, як того вимагає Закон? – каже наш читач Андрій Скакодуб.

То ж баталії у Гайсині тривають. Вже відомо, що 19 грудня о 12-00 мер Анатолій Гук звітуватиме перед громадою. Вже ходять розмови, що опоненти вже готують наміри зіпсувати настрій та репутацію голови у той святковий день Миколая…

Віталіна Володимирова