– Близько 14-ї години у суботу службовий автомобіль поліції «Skoda Octavia» збив дівчину, яка перетинала дорогу по нерегульованому пішоходному переходу на вулиці Пирогова у Вінниці, — розповіли у прес-службі обласної поліції. — За попередніми даними слідства, дівчина раптово почала переходити переходом. Водій авто намагався зупинитись, однак у зв’язку зі станом дорожнього покриття не встиг своєчасно загальмувати.

У прес-службі патрульної поліції Вінниччини уточнили, що це був заступник начальника управління — начальник відділу чергової служби. Нині триває службове розслідування, на час якого поліцейського відсторонено від виконання службових обов’язків.

– Потерпілу доправили до нас близько 14-ї години. Лікар оглянув пацієнтку, були проведені усі необхідні дослідження, дівчину госпіталізували, — розповів головний лікар Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні Василь Паненко. — У неї травми легкого ступеня. Переломів, важких травм не виявлено. Після необхідного лікування її виписали.

Батьки дівчинки відмовились спілкуватись із журналістами. Поліцейський Віталій Ященко теж уникає коментарів. Свідки аварії розповідають, що поліцейська машина дійсно їхала на невеликій швидкості, але перед самим переходом, коли на «зебру» вийшли люди, зненацька набрала швидкість… Слідчими відкрито кримінальне провадження.