Уже зараз відомо, що тоді за кермом новенького службового автомобіля «ЗАЗ Форза» перебував 30-річний голова Буші Олександр Ільницький. Дехто каже, що чоловік їхав у справах, і був тверезим, інші ж зауважують, що повертався зі святкування Дня сільського господарства у стані алкогольного сп’яніння. Втім, висновки лише за правоохоронцями. За попередніми даними слідства, очільник села не впорався з керуванням, з’їхав у кювет, де машина кілька разів перекинулась. 34-річна пасажирка Олена Пшеничко, яка працювала науковим співробітником історико-культурного заповідника «Буша», вилетіла через лобове скло. Отримавши вкрай важкі травми, жінка загинула на місці. Відомо, що вона після важкого розлучення виховувала сина Дмитра, який навчається у восьмому класі. Хлопчик нині біля бабусі, яка не має великих доходів та потребує нашої допомоги.

На жаль, стан Олександра Ільницького теж нині вкрай важкий. Чоловік непритомний і перебуває у реанімації у Вінниці. У рідній Буші про потерпілого відгукуються добре, адже він був одним із перших, хто пішов захищати наш мир та спокій. Пройшов найзапекліші бої, виводив наших прикордонників з-під Довжанська. Отримав поранення. Коли повернувся додому, вирішив балотуватись на голову.

– Так шкода і загиблу Олену, і Олександра, бо добряча людина і стільки зробив для людей. Провів водогін, зробив зупинку, залучив інвестиції з Євросоюзу. Активно займався волонтерською діяльністю та підтримував побратимів чим міг. Щодо аварії, то її причини невідомі, — на правах анонімності розповіла нам місцева жителька. — Видимість у тому місці добра, можливо, швидкість була зависокою і машина вскочила у глибоку яму, бо дорога там у поганому стані. Від цього вилетіла шарова, відірвалось колесо. Від службової машини залишилась купа брухту. Чи був голова п’яним – не думаю, але таким його ніколи не бачила.

Ще одна трагедія сталась між селами Бродецьке та Жежелів Козятинського району. Того дня 56-річний водій на автомобілі ВАЗ-2107 разом із родиною повертався додому. Та раптом не впорався з керуванням. В результаті ДТП водій, його 55-річна дружина та односельчанка загинули на місці. Обидві жінки працювали у Бродецькій школі вчителями. 35-річну доньку подружжя госпіталізували до реанімації районної лікарні.

Віталіна Володимирова