Такі гроші мають сплатити «любителі» браконьєрського полювання. У Літинському районі горе-мисливці вбили двох козуль, але були затримані «на гарячому»…

– Представники державної лісової охорони та громадські інспектори проводили рейд у Літинському районі. У лісі почули постріли, невдовзі зустріли мисливців, які тягнули за собою двох щойно впольованих козуль. Жодних дозволів на відстріл тварин у них не було. У порушників вилучили документи. На місці складено протокол про порушення статті 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», — розповів мисливствознавець ДП «Вінницький лісгосп» Сергій Костюк.

Матеріали направлено до суду задля стягнення з порушників штрафу. Мисливці погодились добровільно сплатити 64 тисячі гривень шкоди, що заподіяли мисливському господарству за браконьєрство. Вже відомо, що вони сплатили половину суми.

З початку 2018 року уповноважені з охорони мисливських угідь Вінницького облуправління лісового та мисливського господарства під час проведення рейдових перевірок з метою охорони державного мисливського фонду та контролю за дотриманням правил полювання склали 321 протокол. Більшість порушень – це полювання без відповідних документів, у забороненому для полювання місці та інші.

Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства закликає мисливців виконувати Законодавство України про мисливство, дотримуватись правил та термінів полювання й вимагати цього від інших. Не забувати про етику мисливця, оберігати природу, зберігати флору і фауну, боротися з браконьєрами та злісними губителями природи, суворо дотримуватися вимог техніки безпеки на полюванні.