Резонансна справа про наклепницький пост у соціальній мережі, котра спалахнула влітку 2017 року, тепер оскаржується в Апеляційному суді.

Втім, до судового залу прийшла тільки Ольга Гандурська зі своїм адвокатом Валерієм Палієм і групою підтримки. Ірина Баранович надіслала клопотання про відкладання слухання справи. Вона пояснювала це тим, що повістку про судове засідання отримала саме напередодні і не мала можливості завчасно повідомити про це свого адвоката. Тим часом він поїхав до іншого міста.

Адвокат Валерій Палій висловився, що хоча не вірить жодному слову, котре написано у клопотанні, але справу треба відкласти. Судді пригадали, що на попереднє судове засідання Ірина Баранович надіслала точнісінько таке ж клопотання. Зрештою, слухання знову відклали. Цього разу на 19 грудня.

А читачам нагадаємо, що скандал вибухнув між двома активістками — Ольгою Гандурською та Іриною Баранович — влітку. Причиною став пост Ольги Гандурської на її сторінці у «Фейсбуку», де вона написала: «Виявляється, що вінницька мерія гарно платить за таку роботу.

Так, пані Баранович Ірина Анатоліївна отримала 18 тисяч 167 гривень у вигляді матеріальної допомоги (рішення виконкому). За що? За те, що приходить гавкати на активістів, створюючи картинку задоволення роботою ВМР».

Ірина Баранович обурилася, сказала, що отримала гроші від Вінницької міськради на лікування онкохворої дитини, і вони були передані матері дівчинки у повному обсязі. За наклеп Ірина Баранович вимагала 10 тисяч гривень штрафу. Але після 11 місяців розгляду справи, кожне судове засідання якої перетворювалося на протистояння з боку груп підтримки сторін, суд призначив Ользі Гандурській покарання: виплатити 1000 гривень моральної компенсації Баранович, публічно вибачитись і спростувати інформацію. Але Ольга Гандурська взялася оскаржувати рішення суду в Апеляційному суді. Так що крапку в цій історії ставити рано.