Історія 25-річного Михайла Климнюка з Бершаді, якого наприкінці листопада пограбували та підрізали бандити, не залишила нікого байдужим, тим паче, що батько хлопця — відомий у країні волонтер.

Для того, аби допомогти потерпілому, якому нанесли кілька ножових поранень, підключились сотні людей. Михайла перевели до обласної лікарні імені М.І. Пирогова. Днями хлопця забрали до Бершаді, де він продовжує лікування.

– Правоохоронці затримали злочинців оперативно на автовокзалі, в них знайшли телефон Міші та їхній скривавлений одяг. Проти них відкрили кримінальне провадження за фактом розбій, — розповіли батьки хлопця. — Та справжнім шоком для нас стало судове засідання, де обирали міру запобіжного заходу. За клопотанням слідчого та прокурора одного злочинця залишили під вартою, а іншому дали домашній арешт із носінням електронного браслета.

Проте поліція Вінниччини ними у повному обсязі не забезпечена, тому підозрюваному браслет не одягли. В результаті він втік із будинку, де проживав зі своєю співмешканкою. За даними прес-служби обласної поліції, після того 24-річного уродженця Черкаської області Максима Вовка оголосили у всеукраїнський розшук. Та за тиждень його так і не знайшли. Справу вже перекваліфікували — замах на вбивство.

– Чому раніше судимого не залишили під арештом, як і його напарника? Як можна випустити людину, яка ледь не забрала життя сина? Це замах на вбивство! Зрозуміло, що ми цю справу так просто не залишимо, — кажуть рідні Михайла.

Віталіна Трудько