Дієтологи стверджують, що мандарини – це найнизькокалорійніший фрукт на Землі.

Якщо ви хочете сісти на дієту і скинути вагу, то мандарини вам у цьому допоможуть. Окрім того, без мандаринок годі й уявити наближення Новорічних свят.

Мандарини захищають нас від застуди та кишкових інфекцій, а також від зимової депресії.

Один мандарин містить 26 мг кальцію і 12 мг фосфору (які зміцнюють кістки і зуби), а також 8 мг магнію (знімає нервову напругу). Британські дослідники виявили в  мандариновій шкурці протиракову речовину — сальвестрол Q40. Це на 9% знижує ризик онкологічних захворювань.

Ефірна олія мандаринок піднімає настрій, відновлює енергетичні резерви організму, зменшує апетит, покращує обмін речовин і травлення. Мандарини мають високу ефективність при лікуванні набряків. Шкурка застосовується у приготуванні гірких настоянок як засіб, що підвищує імунітет. У косметології використовують лосьйон з висушених шкірок для протирання жирної шкіри. У подорожах по екзотичних країнах непогано вживати мандариновий сік до прийняття їжі. Це є дієвим профілактичним засобом дизентерії та кишкових інфекцій…

Селекціонери схрещували мандарини з апельсинами – клементин, з кумкват – каламондин, з лимоном – цитрандарин, з грейпфрутом – танжерина або міннеола. Але не тільки назва розповість вам про мандарин. Оцініть вагу фрукта. Чим він важчий, тим соковитіша його м’якоть. Якщо ж мандарин легкий, то в ньому мало вологи, а його м’якоть схожа на папір. Зверніть увагу на форму плоду. Мандарини середнього розміру, злегка приплюснуті будуть кислими, зате без кісточок. Товстошкірі мандарини – трохи солодші. Найсолодші – клементини.