Мешканці Гонорівки на Ямпільщині десятиліттями потерпають від нестачі води. Взимку, коли сніг, збирають його, аби напоїти господарство.

Влітку напувають корів у місцевому ставку. За словами людей, представники влади їм не допомагають, хоча селяни готові скинутись грішми. Обурені люди готові навіть до радикальних дій.

– Проблема із регулярним водопостачанням по вулицях Пушкіна, 40-річчя Перемоги та Шкільній. Неодноразово ми звертались у Тростянецьку сільраду, до депутатів різного рівня, але допомоги ніякої. Хоча для того, щоб мешканці вищевказаних вулиць мали регулярно воду, потрібно водонапірну вежу із новим водогоном. У здійсненні цього проекту є волевиявлення багатьох жителів внести скооперовано кошти, — написали у листі до редакції селяни.

У свою чергу, депутат Ямпільської районної ради та наш колега Василь Кізка розповів, що до нього під час прийому виборців теж звертались мешканці Гонорівки із проблемою водопостачання.

– Повернувшись із села, я тут же написав депутатське звернення до сесії районної ради з проханням включити це нагальне питання до порядку денного і прийняти якнайшвидше відповідне рішення. Якщо звертається до сесії депутат, то саме вона і мала відреагувати на його звернення. Але замість сесії відреагував одноосібно заступник голови райради О.Савчинський, який повідомив, що вирішення даного питання належить до повноважень виконавчих органів сільрад. На що надіятися жителям Гонорівки, на яке фінансування їх водогону при таких брехні і цинізмі?

Голова Тростянецької сільради, до якої входить Гонорівка, Федір Маркітан ось як прокоментував ситуацію:

– Взагалі проблема із водою стоїть досить гостро, бо у Тростянці водогону зовсім немає. Люди користуються криницями, які за останні роки все більше висихають. Дня прикладу, секретар сільради вручну пробила 32 метри каменю — і води немає. Землевпорядник 48 метрів прокопав — і те ж саме. У Гонорівці є два водогони. Вода подається погодинно — по 3 години вранці та ввечері. Люди оплачують тільки за електроенергію. Натомість хочуть цілодобово і жодних коштів не давати. Просять вежу, і це при тому, що в цьому ж селі на інших вулицях зовсім нема води. Мешканці возять її від сусідів на підводах і тачках. Погодьтесь, що це несправедливо і ми стикнемо лобами людей. Сподіваємось, що наступного року нам допоможуть з фінансуванням і почнемо бурити свердловину у Тростянці. По даному питанню ми збирали збори, на виконкомі депутати запитували, куди їм жалітись, якщо води взагалі немає. І я їх теж розумію.

Віталіна Володимирова