Співробітники управління СБУ у Вінницькій області неодноразово брали участь у благодійних заходах, а нещодавно відвідали у прифронтовому Торецьку центр соціально-психологічної реабілітації дітей.

Цим закладом вони опікуються давно. Із собою наші земляки привезли цілий фургон гуманітарної допомоги, яку самотужки зібрали. Це речі, іграшки, продукти харчування, солодощі та канцелярія. Гості поспілкувалися із вихованцями притулку, які, попри важку долю, щиро розповідали представникам СБУ про свої мрії. А ще гостям з Вінниці подарували вишивані сердечки, які виготовили самі дітки.

Директор закладу Валерія Корнієнко висловила вдячність благодійникам. Останнім часом такої масштабної допомоги центр не отримував.

– Цим дітлахам часто доводиться засинати під звуки бою, а не під лагідну оповідку матері. Вони різні за віком. Кожен із них, попри юний вік, має власну складну життєву історію. Вони мріють про люблячих батьків, справжню родину, мир та… нову іграшку. Їм потрібна бодай увага. І, отримавши навіть дрібничку, вони безмежно радіють. Вихователі Торецького центру соціально-психологічної реабілітації дітей та його керівник створюють затишок і дарують турботу діткам, які опинились у складних життєвих обставинах. У них – добрі серця і чуйні душі. Та завжди бракує банальних речей – смаколиків для малечі, дитячого одягу, іграшок. Я безмежно дякую своїм колегам з управління СБУ у Вінницькій області та їх родинам за збір необхідних речей. Дякую їх малечі, яка турботливо складала свої скарби в торбинку, щоб передати хлопчику чи дівчинці зі Сходу. Бо стільки радості, скільки я побачила сьогодні в очах дітей, я не бачила давно, – розповіла речниця управління СБУ у Вінницькій області Ірина Алєксєєва та пообіцяла, що й надалі з колегами опікуватимуться дітками з прифронтової зони…

Вікторія Снігур