Сімейний кінотеатр “Родина” – найстаріший, наймиліший у Вінниці… Як його не любити? Тим більше зараз, коли цей заклад культури у центрі міста повністю оновився, зберігши при цьому привабливу ауру старовини.

Затишна зала на 120 місць має європейський вигляд, тут все оновлено — меблі, освітлення, апаратура.

-У цій залі ми проводимо конференції, презентації, різноманітні зустрічі, в тому числі ветеранські, громадські заходи. Демонструємо нові фільми, які перемогли на престижних кінофестивалях, готуємо ретро-програми на замовлення глядачів. Велику увагу приділяємо українському кіномистецтву. Вінничани охоче, цілими сім’ями, приходили на фільми “Тримай біля серця”, “Кіборги”, “МІФ”, – розповіла Галина Боднар, директор МКП “Кінотеатр “Родина”.

З особливою гордістю Галина Пилипівна Боднар показує модернізоване фойе кінотеатру.

-Ремонт тривав останні три місяці, – зазначила Галина Пилипівна. – До цього поміняли кіноекран, утеплили фасад, перекрили дах, встановили пожежну сигнализацію. Так що наша “Родина” повністю осучаснилась. Залишилась реконструкція вхідної групи до кінотеатру. Не соромно і фільми з міжнародних фестивалів показувати! Особливі слова вдячності міській владі на чолі з мером Сергієм Моргуновим, який обернувся обличчям до кінотеатру та його проблем, постійно тримає у центрі уваги питання розвитку культури в місті. Мимоволі згадуються слова британського прем’єра Уінстона Черчіля, сказані під час Другої світової війни: “Заради чого ми воюємо? Для чого нам перемога, якщо не буде культури?”. Відколи відкрився новий зал і фойе, ми постійно чуємо подяки від глядачів за комфорт і зручності. Тим більше, що наші квитки найдешевші, 30 грн. для дорослих і 20 грн. для дітей.

Відтепер “Родина” доступна і для людей з особливими потребами. Передбачені широкі двері і пандуси, де легко проїхати на візку, де спеціально облаштовані усі зручності. В кінотеатрі проводять благодійні безкоштовні покази для об’єднань “Гармонія”, “Паросток”, для соціально-реабілітаційного центру та ін. Загальну цікавість викликають старовинні фотопроектори, встановлені у фойе. Відійшли у минуле важкі бобіни, стрічки, металеві коробки… Тепер це музейні експонати, бо зараз фільми демонструються із записів на електронних носіях — флешках, DVD тощо.

-Приємно згадати тих, хто брав участь у оформленні фойе. Дизайн ми обговорювали колегіально з Максимом Філанчуком, директором департаменту культури міськради, з Ольгою Дерновою. Раритетні фото підбирали з директором міської бібліотеки Іриною Івасюк, Тетяною Верещак, з Катериною Музичко з центру концертних програм, – продовжила Галина Пилипівна. – Зверніть увагу, що фотографії у фойе розміщені у окремих рубриках – українські і зарубіжні актори, українські стрічки, які демонструвались у “Родині”, кращі старі фільми тощо.

Але, як кажуть, досконалості немає меж. Наступним кроком у покращенні якості роботи кінотеатру “Родина” стане придбання нової проекційної апаратури та облаштування світлової реклами, передбачене на 2019 рік.