Нещодавно у департаменті охорони здоров’я на повен голос заговорили про проблеми дітей, котрі потребують спеціального лікування.

Корекцією розладів харчової поведінки (анорексією та булімією) відтепер будуть займатися фахівці обласного кардіоревмосанаторію. Про це розповіла головний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню обласного департаменту охорони здоров’я Лариса Бевза. Головне, що у цьому закладі є хороші спеціалісти: психологи, дієтологи, гастроентерологи. А ще — необхідна база.

Те, що на Вінниччині створюється такий центр, свідчить: проблеми з анорексією та булімією у наш час, на жаль, стали актуальними. Дитячий психолог Ольга Мостова розповіла, що нині в лікарні

ім. Ющенка лікуються від анорексії 16 юних пацієнток. Але проблема в тому, що далеко не всі звертаються до лікарів, а процес одужання від такого нервового розладу досить тяжкий і потребує зусиль не лише медиків, але й психологів.

Крім цього центру, для дітей та підлітків планують створити ще два. Власне, один з них вже діє на базі Вінницького спеціалізованого будинку дитини з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки. У другому центрі психологи працюватимуть з дітьми, котрі зазнали домашнього насилля.

Соломія КАЛЮЖКО