Уже четвертий рік пенсіонерка Ніна Ковальова проживає у Територіальному центрі соціального обслуговування Барського району. І весь цей час залишається активною та веселою. А нещодавно стала в’язати шкарпетки для наших воїнів на передову.

– Родом жінка з Кіровоградщини, молодість пройшла на Київщині, а поважний вік Ніні Михайлівні довелося зустрічати вже на Вінниччині. Колись вона мала сім’ю, працювала оператором у поштовому відділенні, сиділа за кермом козирного, на той час, «Москвича». А ще – співала в хорі «Дарничанка», у складі якого їздила з гастролями не лише Україною, але й країнами Європи. Тепер пані Ніна у теплій та затишній кімнаті переглядає улюблені телесеріали та перечитує відомі романи, — розповіла директор Територіального центру Тетяна Лущинська. — А найулюбленішим її захопленням є в’язання.

Своїми виробами Ніна Михайлівна з радістю обдаровує жителів «Милосердя» та усіх знайомих. Нещодавно у жінки виникла ідея поділитися часточкою душевного тепла із нашими воїнами-захисниками, котрі несуть нелегку службу на Сході – вона в’яже для них теплі шкарпетки. Оскільки бракувало ниток, ми звернулись до небайдужих. І за лічені дні люди все передали.

Як тільки Ніна Ковальова зв’язала десять пар теплих шкарпеток, місцеві волонтери відвезли їх бійцям на Схід. У грудні знову планує це зробити. 27 листопада бабуся за свою діяльність отримала грамоту від департаменту соціальної і молодіжної політики Вінницької ОДА.

Віталіна Володимирова