Звідки беруться модні кольори? Розробкою барвистих тенденцій займаються цілі інститути кольору, які скрупульозно вивчають тенденції, настрої суспільства, закономірності, популярність минулих трендів.

Отримати результати тестів заздалегідь – неможливо. За трендбук – барвисту книгу, де зібрані свіжі палетки і показані варіанти модних поєднань — доведеться віддати в середньому близько 1000 доларів.

Вибираючи колір для зустрічі новорічного свята, дивляться на символ року. У 2019-му — це жовта земляна Свиня. Східні астрологи вже визначили відтінки, які має оцінити ця тварина, і видали свої рекомендації.

Виявляється, зовсім не обов’язково вбиратися у жовте на Новий рік. Нема і вимог до фасону одягу. Можна вибрати будь-який образ, який відповідає типу фігури і перевагам його господині. Досить доповнити одяг жовтими і золотими елементами. Підійдуть рукавички, пояси потрібного відтінку і, звичайно, золоті прикраси.

Ще один колір 2019 року – це попелясто-сірий. Благородний відтінок символізує стабільність, дім і родину, яким симпатизує Свиня. Немає обмежень у виборі відтінку. Світлий, темний, блискучий сірий, ніжний попелястий, доповнений іншими квітами — варіанти обмежуються тільки фантазією модниці.

Любителі зеленого теж влучать у ціль. Будь-які відтінки цього кольору — від найбільш темних до світлих — підійдуть для зустрічі свята, як і варіанти червоного, ягідні тони, рожевий.

Модні кутюр’є у нових колекціях віддали перевагу соковитим кольорам і принтам. Основні тенденції у вбранні 2019 року такі: використання всіх відтінків жовтого і коричневого. Писк моди — тони червоного і рожевого золота, особливо в шовку і атласі. Плісировані сукні і розкльошені сукні-сорочки в сірому кольорі – символи стабільності і спокою.

Модельєри виділили ще 2 кольори: блідо-рожевий і світло-сірий. Ці відтінки підходять для дитячих нарядів і ніжних образів. Модними будуть відтінки ягідних кольорів — від червоного до бордового, в поєднанні з чорним – чудовий вибір для яскравих, розкішних вечірніх нарядів. І, звичайно, білий колір – символ чистоти, зими та оновлення.