День Збройних Сил Вкраїни –
Це мужності й геройства свято.
І ми вклоняємося тим,
Хто літ тому назад багато
І тим, хто нині з автоматом,
Наш спокій береже і захищає
Мене і маму, і сестричку й брата
Й велику нашу всю родину-
Рідну неньку – Україну.

6 грудня у календарі позначено як День Збройних сил України. Рідний край, рідна земля, Батьківщина, Україна… Які це прості й разом із тим прекрасні і святі для нас слова. Велика і священна любов до Батьківщини жила, живе і житиме в усіх чесних і щирих серцях її кращих синів і дочок.

З метою патріотичного виховання студентської молоді, пробудження національної самосвідомості 5 грудня в Могилів-Подільському технолого-економічному коледжі Вінницького національного аграрного університету проведено тематичний вечір на тему «НАША АРМІЯ – НАША СИЛА». Захід організовано під керівництвом викладачів Омелько М.А. Онуфрійчука В.В. Студенти навчальних груп Мельничук А., Омелько О., Ярмолюк О., Бурлак І., Горбей К., Слободян Ю., Штогрін А. довели присутнім, що покликання українських Збройних Сил – охорона незалежності рідної землі, служба в армії – справа честі та обов’язку… Хвилиною мовчання вшанували тих захисників, хто своєю мужністю та героїзмом оберігав незалежність та територіальну цілісність України.

Впродовж вечора звучали патріотичні, душевні пісні у виконанні Мельничук А., Шпірук Д., Пономарова Я., Чемериса Д., Онуфрійчука В., які переконали, що День Збройних сил України є насамперед святом на честь тих, хто нині захищає чи захищав територію нашої країни від ворогів, піклується про безпеку та зміцнення обороноздатності Української держави. Це свято хоробрих військовослужбовців, завдяки незламному духу яких наша країна досі лишається суверенною незалежною державою.

Оскільки Збройні Сили України беруть свій початок ще за часів козацтва, тому серед присутніх в залі студенти Смичек А., Явтуховська К. провели вікторину під рубрикою «Знавці козацької термінології», Вальчук В. прочитав гумореску «Служба медом». Виступи учасників супроводжувалися цікавими, змістовними відеопрезентаціями.

Так нехай же щасливим буде життя нашої України, яку бережуть славні захисники ЇЇ, нехай завжди світлим буде небо, завжди буде хліб на столі і тільки хороші, веселі пісні летять над просторами нашої Батьківщини.

Щиро вітаємо всіх військовослужбовців з Днем Збройних Сил України та бажаємо Вам усім незламної волі в подоланні труднощів військового буття, надійного родинного тилу, богатирського здоров’я та звершення всіх ваших мрій і побажань.

 

Мар’яна Омелько,
викладач коледжу