Президент Російської Федерації Володимир Путін може втратити владу в країні в результаті перевороту своїх близьких соратників і бізнесменів, або через протести росіян.

Таку думку висловив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі телеканалу ATR.

Є два сегмента російського суспільства, які здатні, скажімо так, змусити Путіна розвернутися, а якщо він не погодиться, то вони можуть його фізично знищити. Це його найближче оточення, особливо бізнес-оточення, якому вже страшно втрачати десятки мільярдів доларів, які вони за ці роки змогли сконцентрувати в своїх руках”, – розповів він.

Другою загрозою для Путіна Чубаров назвав населення Росії, яке може підняти масовий бунт. У той же час лідер Меджлісу зазначив, що росіяни будуть протестувати тільки в тому випадку, якщо їх умови існування будуть нестерпними.

“Це повинно бути бунт таких вкрай незадоволених своїм урядом людей. Тому Росія завдяки санкціям повинна прийти до абсолютного економічного занепаду, щоб населення сказало, що така влада його не влаштовує”, – підсумував нардеп.

До слова, напередодні в центрі Санкт-Петербурга активісти розмістили на фасаді багатоповерхівки величезний банер “Стоп Путін. Стоп війна” із закликом зупинити агресивну політику керівника Кремля Володимира Путіна. Ініціатором акції виступило опозиційний рух “Відкрита Росія”, яке в 2001 році заснував Михайло Ходорковський.