7 грудня у Чернівецькій РДА призначили нового голову. Ним став Олександр Сауляк, який до з 2010 року по 2014 рік працював на посаді першого заступника голови  райдержадміністрації, а з 2015 року був обраний заступником голови районної ради, де працював до сьогодні. Такі кадрові “перестанови” для місцевих мешканців цілком очікувані. Кажуть, що ще до офіційного призначення до кабінету Олександра Сауляка колеги приходили вирішувати усі питання по району та обговорювали бюджет на майбутній рік.

– Олександр Сауляк – досить непогана кандидатура. В нього спадкова управлінська жилка. Свого часу його батько був одним із представників Президента України, брав участь у відновленні Чернівецького району в 90-х роках. У нинішнього кандидата великі амбіції, він велику ставку робить на розвиток економіки, гуртує навколо себе сільгоспвиробників. Був у “Аграрній партії”, але нещодавно звідти вийшов,  – розповіли нам місцеві жителі.

Згідно з поданою декларацією, Олександр Сауляк одружений та має доньку. Проживає у селі Мазурівка. Разом із родиною у власності та в оренді має близько 480 га землі. За рік на роботі у райраді заробив 208996 гривень. Дружина Ольга від занять підприємницькою діяльністю отримала дохід у розмірі 943727 гривень.

Перед тим Чернівецьку РДА очолював три роки Олег Антонюк, якого звинувачували  у  співпраці з режимом Януковича.  Що  стало причиною того, що керівник  виявив бажання піти — невідомо. Втім, розмов у районі ходить чимало. Одні розповідають, що він  “завалив” реформу децентралізації. Інші натякають, що був надто спокійним і  неконфліктним, а при нинішній ситуації у країні це тільки шкодило.

Коли верстався номер, стало відомо: 11 грудня  голова Калинівської райдержадміністрації Володимир Гаврилюк представив свого першого заступника. Ним став 27-річний Анатолій Пачевський. Хлопець закінчив Національний університет біоресурсів і природокористування. Досі на державній службі не працював. Був  помічником комбайнера, механізатором зерноочисних машин, інженером з експлуатації машинно-тракторного парку приватного підприємства «Радівське», яке очолював його дід – Герой України Анатолій Пачевський.

Валентина Лісова