– Станом на третє грудня у Вінниці з початку року зареєстровано 612 хворих на кір, з них 333 особи – це діти. Лише за минулий тиждень у місті захворіли 45 осіб, 20 – це діти.

– Кожні 10 років відбувається спалах цієї хвороби, і цього року саме такий період. А враховуючи те, що минулі роки була антивакцинальна кампанія, то маємо велику кількість хворих вінничан серед молоді та дорослого населення. Наразі у місті є достатня кількість вакцин, і усі бажаючі можуть її отримати. Рекомендується вакцинуватись людям, які найчастіше можуть контактувати із хворими – це працівники медичних закладів, освітніх закладів, представники силових структур, а також студенти навчальних закладів. Такі щеплення у місті безкоштовні, — каже Наталя Авраменко.

Цього року у Вінниці зафіксовано рекордну кількість хворих на кір. Такий спалах у певній мірі відбувається через низький колективний імунітет, що є наслідком проблем із вакцинацією дітей за попередні роки. Лише за минулий тиждень у Вінниці зареєстровано 65 випадків захворювань на кір, 20 з них – діти. Наразі найефективнішим захистом від цієї хвороби є вакцинація. Щеплення варто робити не лише дітям, а й дорослим, які не впевнені, що були двічі вакциновані у дитинстві.