На околиці Літина діяв «турецький бордель» для іноземців-далекобійників. Ця новина стала сенсацією на Вінниччині.

Вже відомо, що оперативники та слідчі-детективи обласної поліції декілька місяців слідкували за закритою територією промислової зони на самому краю селища, подалі від людського ока… А коли 2 грудня настала «година Ч», то бійці КОРДу й оперативники «завітали» вночі до «закладу» – саме у розпал «роботи». Організатор заховався та забарикадувався у своїй кімнаті… Тож бійці зламали двері й швидко вгамували чоловіка. Той не чинив опору.

– До організації причетний 65-річний громадянин Республіки Туреччина. Зловмисник орендував мотель, зробив там лазню. Саме там й пропонував молодим жінкам надавати сексуальні послуги далекобійникам з Туреччини та Болгарії, — розповіли у прес-службі обласної поліції. — За попередніми даними слідства, дехто із потерпілих спочатку йшов у бізнес добровільно, за «гарні гроші». У разі відмови дівчат від заняття проституцією він погрожував викласти у Інтернет компрометуючі відео. Більшу частину «прибутку» від секс-бізнесу – від 1500 до 2000 гривень — організатор забирав собі, а жінкам згодом платив лише 200-300 гривень. Нині вже відомо про більше десяти потерпілих, одна з яких неповнолітня, які надали відповідні покази.

Слідчим управлінням обласної поліції відкрите кримінальне провадження за статтею про сутенерство. Зловмиснику загрожує до десяти років із конфіскацією майна.

Під час затримання одна із дівчат пояснила, що, мовляв, саме «…зустрічається там із коханим»… А підозрюваний пояснив, що ці гроші передали йому з Туреччини, тож жодного стосунку до незаконного бізнесу він не має…

У прес-службі обласної поліції не розповідають подробиць справи, посилаючись на те, що організатору нелегального бізнесу досі не оголосили про підозру. А Літин та Літинський район — «на вухах».

– Це дійсно територія колишньої промзони, що розташована подалі від житлового сектору, майже наприкінці Літина. Її колись викупили приватні особи. Там усе огороджено, територія закрита. Тож сторонні навряд чи могли туди потрапити. Є там й стоянка для далекобійників. Місце зручне для незаконного бізнесу, — каже селищний голова Літина Анатолій Бичок. — Кажуть, що організатор цього бізнесу вже кілька років тому мав приводи до поліції у нашому ж районі за схожі злочини. Будемо теж розбиратись, можливо, серед потерпілих і є наші дівчата.

Редакція готова вислухати інші точки на цю ситуацію.