І ось, як повідомили у прес-службі обласної поліції, 3 грудня оперативники затримали ще одного підозрюваного у резонансному нападі — 43-річного киянина. У поле зору поліції він потрапив вперше. Нині затриманому загрожує до 15 років ув’язнення.

– Це чоловік, який намагався мене вбити після загибелі свого товариша… Став на груди ногою, вирвав зброю свого друга… Пам’ятаю, як лякливо бігали очі, губи трусились. Бо курку зарубати не кожен зможе, не те що в людину вистрелити… Але він таки пересилив себе… Чи гроші остаточно розум затьмарили? Двічі він тиснув на спусковий гачок. Думав — таки вистрелить! Двічі клацав, бо набої закінчились. І він втік, ще більш переляканий, — згадує потерпілий Віктор Маліновський. — Досі на волі ще один кілер. Казали, що це він саме мав першим здатись. Але оперативники затримали його подільника…

Я не вірю, що раніше несудимий киянин просто так їхав вбивати людину до Вінниці. Чи не займався він раніше схожими злочинами, але уникав відповідальності? Дуже цікаво буде дізнатись, де ці хлопці взяли зброю. Скільки ще злих справ накоїли? Бо у ватажка їхньої банди фігурує ще, як мінімум, один пістолет, заздалегідь перероблений з газового чи травматичного. Його він буцімто десь «придбав» у «друга». Із цим пістолетом він згодом пограбував жінку. Тож суди по моїй справі мають бути дуже цікавими. Особливо, враховуючи те, що справжній «кукловод» нападу на мене та інших резонансних пограбувань, розбоїв чомусь поки що залишився поза увагою слідства й суду.

Фото Сергія Хіміча